free website maker

FRUNZE DE GOJI

- Anti-oxidant

- Anti-bacterian

- Anti-inflamator

- Anti-fungic

- Anti-mutagen

- Inhibitor de enzima

- Neuroprotectie de la disfunctie celebrala

- Protectie cardiovasculara

- Efecte anti-cancer 

Frunzele de L. barbarum and L chinense sunt folosite ca ceai, zarzavat medicinal si ca medicament pe baza de plante in Tibet, China, Asia de sud-est si America de Nord.

Frunzele au demonstrat sa posede multiple activitati biologice in intarirea imunitatii,  usurarea si scaparea de dureri reumatice, alevierea deficientei minerale, combaterea stresului de caldura, risipirea gazelor intestinale, imbunatatirea secretiei de saliva si imbunatatirea vederii. Oligoelemente gasite in frunzele de Goji joaca un rol important in metabolism ca un cofactor pentru enzime.

Din pacate, pana recent au fost numai cateva studii facute pe frunzele de Goji, dar chiar daca ne uitam numai la ce a fost descoperit de cercetatori pana in momentul dat, putem vedea clar ca frunzele prezinta un potential imens pentru tratarea diferitelor boli variind de la cancer, disfunctie celebrala si boala cardiovasculara, pana la artrita reumatoida, intarirea integritatii si rezistentei peretilor vaselor de sange, reducand riscul problemelor vaselor de sange, protectie de la radiatii UV.


Putem sa anuntam cu mandrie ca o echipa de 9 cercetatori in frunte cu Andrei Mocan, PhD au facut un studiu detaliat cu efectele antioxidante, antibacteriene si continutul polifenolic ale frunzelor de goji, cu rezultate foarte promitatoare:


Polyphenolic Content, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Lycium barbarum L. and Lycium chinense Mill. Leaves 

Acest studiu a fost efectuat pentru evaluarea activitatilor antioxidante si antimicrobiane in vitro si determinarea continutului polifenolic a frunzelor de Lycium barbarum si Lycium chinense. Extractele din frunzele diferite contin cantitati importante de flavonoide si au demonstrat activitate antioxidanta relevanta. Rezultatele sugereaza ca aceste specii sunt surse valoroase de flavonoide cu activitate antioxidanta si antimicrobiana relevanta. 

Prezenta de 10 acizi fenolici si de 11 flavonoide a fost determinata in frunzele de Goji. Neohesperidrina si catechina au fost flavonoidele majore.


In acest studiu Mocan et al. (2014) au demonstrat ca frunzele de Lycium chinense Mill si Lycium barbarum recoltate in Romania contin acid clorogenic, acid p-cumaric, acid ferulic, isoquercitrina, rutina, quercitrina, quercetina si kaempherol. Rezultatele lor sugereaza ca frunzele de Goji sunt o sursa valuabila de flavonoide cu activitate antioxidanta relevanta pentru testele de TEAC, eliminand radicalii DPPH, inhibarea activitatii a peroxidazei de ascorbat de hemoglobina si inhibarea de peroxidaza de lipide catalizate de citocrom. Zou (2002) a gasit apigenina, quercetina, acacetina, luteolina, rutina si kaempherol in frunze de Lycium chinense Mill recoltate in China.

Phenolic compositions and antioxidant attributes of leaves and stems from three inbred varieties of Lycium chinense Miller harvested at various times 


Un alt studiu ce analizeaza compozitia fenolica si proprietatile antioxidante ale frunzelor de goji

In cadrul unui studiu de 2 ani, executat de Andrei Mocan PhD si colegii lui de la Universitatea din Hamburg, Germania, suportat de Fundatia Federala Germana a Mediului (DBU), au fost efectuate cercetari amanuntite pe extracte de Frunze de Goji, ce au demonstrat efecte antioxidante, antimicrobiane, antifungice, anti-mutagenice si efecte de inhibitor de enzima. 

In cadrul acestui studiu, publicat si in Jurnalul de Inhibitie Enzimatica si Chimie Medicinala – Editia Septembrie 2016, au fost evaluate extractele de frunze din 2 soiuri cultivate, in comparatie cu plante din flora salbatica, unul din soiuri fiind soiul nostru propriu numit L. barbarum Erma, cu material de plante din propria plantatie, celalalt soi fiind Lifebery Big. Putem spune cu mandrie ca frunzele noastre au performat foarte satisfacator in fiecare aspect al analizei cantitative si calitative din studiu, in ceea ce priveste compusii benefici gasiti in frunze, fapt subliniat de mai multe ori in studiu.


Ce sunt acesti polifenoli sau compusi fenolici misteriosi?

Raspunsul scurt:


Polifenolii sunt compusi naturali ce sunt distribuite in linii mari in plante si joaca un roluri importante impotriva cancerului, disfunctiei celebrale si bolii cardiovasculare (Lin and Harnly 2010; Vallverdú-Queralt et al. 2011; Teixeira et al. 2016)

Raspunsul lung:


Compusii fenolici sunt antioxidanti puternici si ar putea preveni dauna oxidativa a biomoleculelor cum ar fi ADN-ul, lipide si proteine ce joaca un rol in boli cronice cum ar fi cancerul sau boala cardiovasculara. Fenolii de plante pot interfera in toate stadiile cancerului, rezultand in potentiala reducere a riscului de cancer


Compusi fenolici ca si cele gasite in Ceaiul din Frunze Goji si Tinctura din Frunze de Goji, prezinta bioactivitati diferite cum ar fi activitati anti-microbiane, anti-virale, anti-inflamatorii si efecte protective impotriva imbatrinirii celulare si cutanate. Proprietatile lor antioxidante si efectul benefic improtiva bolii Alzheimer, a diabetului zaharat si bolii cardiovasculare sunt accentuate din ce in ce mai mult..


Activitatea antibacteriana al acidului clorogenic, compusul fenolic principal in frunzele de Goji, a fost deja demonstrata in studii diferite. Conform Lou et al (1989), acidul clorogenic a indus un efect mortal asupra bacteriilor Gram-pozitive si Gram-negative, provocand modificari ireversibile ale permeabilitatii membranei celulare, determinand celulele sa-si piarda capacitatea de a mentine potentialul de membrana.

Organismele ce sintetizeaza compusi fenolici, o fac ca un raspuns la presiunea ecologica cum ar fi un atac de insecte si de patogeni, radiatii UV si ranire. Deoarece acestea sunt prezente in alimentele consumate de oameni si in plante folosite de medicina traditionala din multe culturi diferite, rolul lor in sanatatea umana si boli este subiect pentru cercetari si a atras atentia oamenilor de stiinta si a celor ce cauta o sanatate buna.


In particular, multi compusi fenolici atrag atentia oamenilor de stiinta in domeniul alimentar si medical, datorita proprietatilor antioxidative, anti-inflamatorii, anti-mutagenice si anticarcinogenice ale acestora si datorita capacitatii lor de a modula unele functii celulare enzimatice.


Cei doi compusi fenolici principali gasiti in frunzele de Goji au fost acidul clorogenic si rutina.


Conform studiului din Hamburg, Germania, metionat mai sus: "In particular, soiul Erma a continut cel mai inalt nivel de acid clorogenic si a manifestat un efect puternic de inhibare de tirozinaza", soiul Erma fiind soiul nostru propriu. Putem sa anunatam cu mandrie ca frunzele din soiul nostru au avut nivele de acid clorogenic deosebit de inalte la 24887 μg/g (de 1.5x mai mult) si 9939 μg/g de rutina, ce a fost de 6.5x mai mult decat celelalte doua soiuri, un fapt accentuat in studiu.


Efecte antioxidante - ce inseamna acest lucru?Inseamna ca acesti compusi fenolici intra in reactie si prind compusii reactivi periculosi, numiti radicali liberi, inainte ca acestia sa reactioneze cu alte biomolecule si sa cauze daune serioase.


Mai mult de 100 de boli umane au fost raportate sa fie in legatura cu radicalii liberi. Fenoli, inclusiv flavonoidele din plante au demonstrat efecte asupra captarii radicalilor, efecte antioxidative si anti-cancer.  


Recent, a fost reportata posibilitatea de toxicitate a antioxidantilor sintetici. Din acest motiv, a fost explorat potentialul produselor din plante ca o sursa de antioxidanti naturali ce protejeaza impotriva diferitelor boli induse de radicalii liberi, facand Ceaiul din Frunze de Goji si Tinctura din frunze de Goji, un candidat perfect pentru o sursa complet naturala de antioxidanti.


Ce sunt flavonoidele si cum pot ajuta sanatatea mea?Flavonoidele si tocoferolii sunt doua clase largi de compusi fenolici cu proprietati antioxidante.


Flavonoidele sunt cunoscute pentru efectele lor antioxidante si anti-inflamatorii, precum si pentru suportarea sistemului nervos si cardiovascular. Deoarece acestia ajuta si la detoxifierea de molecule ce dauneaza tesutului, de multe ori, dar nu intotdeauna, consumul lor a fost asociat cu un risc scazut de anumite cancere, inclusiv cancerul pulmomar si cancerul de san.


In acest context antioxidant, merita sa mentionam relatia unica potentiala dintre flavonoide si vitamina C. Studii recente au demonstrat capacitatea flavonoidelor de a schimba transportul vitaminei C, precum si capacitatea de a altera  functia unei enzime numite oxidaza de ascorbat. ce converteaza vitamina C intr-o forma non-vitamina (monodehydroascorbat)


In acest studiu (si toate celelalte), flavonoidul principal gasit in frunzele de Goji a fost rutina.


Valoarea MIRA inalta a rutinei sub radiatii UV au indicat ca rutina are capacitatea de anti-UV si ca frunzele de L. barbarum pot fi o sursa buna pentru alimente anti-radiatii si cosmetice anti-UV.


In acest studiu, in frunzele de Goji au fost gasiti polifenoli cum ar fi rutina, quercetina, isoquercitrina, acid neoclorogenic, acid clorogenic, acid criptoclorogenic, acid isoclorogenic A, B si C, acid p=cumaric, luteolina, kaempherol si acid caffeic, toate acestea fiind compusi de mare interes in tratamentul unei varietati de boli.

Efecte anti-inflamatorii


Majoritatea cercetarilor pe flavonoide ca si anti-inflamatorii s-au concentrat pe abilitatea lor de a bloca producerea unei molecule mesagere ce promoveaza inflamatia.

Acest studiu dezvaluie prezenta unui numar imens de compusi benefici in frunzele de goji, ce manifesta proprietati antiinflamatorii, cum ar fi terpenoide, glicozide, lyciumozide, 2 steroli, β-sitosterol, Flavonoizi, β-caroten, compuși fenolici, chelatorul de metal nicotianamine etc. Aceste efecte antiinflamatorii ar putea sa ajute pe cei ce sufera de artrita


Beneficii pentru sistemul cardiovascular


Deoarece multe probleme ale sistemului cardiovascular implica probleme cu stres oxidativ si inflamatie, in mod nesurprinzator, beneficiile antioxidante si anti-inflamatorii ale flavonoidelor din alimente furnizeaza suport direct pentru acest sistem al corpului. A fost demonstrat ca in sange flavonoidele ajuta la protejarea moleculelor de colesterol LDL de la daune asociate cu oxigen. La randul ei, aceasta protectie de LDL ajuta la micsorarea riscului de ateroscleroza.


Flavonoidele, inclusiv rutina si hesperidina, au fost demonstrate sa intareasca si sa creasca integritatea peretilor a vaselor de sange, micsorand riscul problemelor cu vasele de sange.


Multe flavonoide, inclusiv quercetina si rutina, au fost demonstrate sa previna aglomerarea excesiva a celulelor de trombocite ce altfel ar putea sa conduca la colmatarea nedorita a vaselor de sange. Aceasta proprietate a flavonoidelor este numita proprietate "anti-agreganta" si este o alta modalitate in care acesti fitonutrienti ajuta la suportarea sistemului cardiovascular.Sustinerea sistemului nervosProtejarea celulelor nervoase de daune pe baza de oxigen si ajutorul la regenerarea nervilor (in afara creierului si maduvei spinarii), sunt doua calitati benefice asupra sistemului nervos al consumului de flavonoide. Exista unele dovezi preliminare ca aparitia anumitor boli neurodegenerative cronice, inclusiv dementa legata de varsta si boala Alzheimer, pot fi intarziate prin consum ridicat de flavonoide.


Deoarece flavonoidele pot imbunatatii circulatia sangelui in creier, de asemenea sunt dovezi preliminare ce sugereaza posibilitatea de functie cerebrala imbunatatita in anumite zone, inclusiv zone ce implica functia cognitiva.


Flavonoidele sunt asociate si cu slabirea: "Continutul de flavonoide poate alevia inflamatia si poate decreste nivelul unui hormon de suprimare a poftei, leptina"Efecte anti-cancer


Datorita proprietatilor antioxidante si anti-inflamatorii foarte bine documentate, ar fi de asteptat ca flavonoidele sa micsoreze riscul de anumite tipuri de cancere, deoarece stresul oxidativ cronic si inflamatie cronica nedorita poate sa expuna celulele la un risc mai mare de a deveni canceroase. De asemenea, deoarece flavonoidele sunt cunoscute sa modifice caile de detoxifiere a organismului. ar fi de asteptat ca flavonoidele ar ajuta la micsorarea expunerii la toxine nedorite care ar putea mari riscul cancerului. In cercetari pe animale si pe tipuri de celule izolate, asteptarile de mai sus sunt satisfacute complet, unde consumul de flavonoide imbunatateste detoxifierea, stresul oxidativ, inflamatia nedorita si initierea celulelor intr-o stare cum au fost inainte de cancer.


In momentul dat, evidenta cea mai puternica apare sa fie in domeniul cancerului de san si pulmonar, unde riscul scazut este concluzie consistenta.


Acest studiu larg din 2003 publicat in British Journal of Cancer a demonstrat ca femei cu niveluri mai mari de flavonoide consumate erau mai putin expuse la riscul cancerului de san.


Acest studiu publicat in jurnalul "Cancer Causes & Control" a gasit o corelatie intre consumul de kaempherol si riscul de cancer gastric redus.Reglare mai buna a celulelorUn alt efect beneficial potential al flavonoidelor este o reglare mai buna a ciclurilor de celule. Cele mai multe celule din organism trec prin faze de activitate unde acestea se odihnesc, se divizeaza sau incep un proces de auto-dezmembrare si auto-reciclare numita apoptoza. Pentru o sanatate buna este important ca aceste cicluri de celule sa fie echilibrate. Aport amplu de flavonoide pare sa sustina echilibrarea acestor cicluri de celule prin regulementarea semnalizarii ce are loc intre celule si mediul lor inconjurator.


Polizaharide de Lycium barbarum (LBP) chiar si in frunze?


Corect, chiar si frunzele plantei de Goji contin LBP (Polizaharide de Lycium barbarum) !!! In cadrul acestui studiu s-au caracterizat modelele de structura si s-a evaluat activitatea antioxidativa a polizaharidei LBLP5-A izolat din frunze de Lycium barbarum

Recent, polizaharidele au atras atentie datorita activitatilor biologice diverse si remarcabile. Arabinogalactanul purificat al multor plante a fost demonstrat sa aiba activitati de imunomodulatie, hipoglicemice si alte activitati biologice.  S-au facut multe studii de caracterizare a structurii si activitatii polizaharidelor obtinute din fructe de Lycium barbarum. Cele 5 polizaharide solubile in apa, obtinute din fructe de L. barbarum au fost elucidate structural. De asemenea, cercetarile au demonstrat multiple activitati de promovare a sanatatii prin intensificarea neuroprotectiei, anti-oboselii/rezistentei, metabolismului, controlului glucozei in diabetici, antioxidativitatii, imunomodularii, activitatii anti-tumor, citoprotectie si inhabarea proliferarii celulelor HeLa. De asemenea s-a demonstrat sa aiba multiple efecte biologice asupra imunomodularii si proceselor hipotensive.


In orice caz, nu multa atentie a fost acordata dezvoltarii metodelor de extractie a polizaharidelor din frunze de Goji (L. barbarum), acest studiu fiind primul ce a cercetat prezenta LBP-ului (Polizaharide de Lycium barbarum) in frunze. Acest studiu a aratat ca LBLP5-A a demonstrat o buna capacitate de absorbtie impotriva radicalilor liberi cum ar fi DPPH, superoxid si radicalii hidroxil in vitro.ACT DE RENUNTARE: Pagina de mai sus este doar o colectie de link-uri la studii medicale sau farmaceutice ce au fost efectuate pe planta goji, Gojiland Fruct SRL nu sustine ca niciunul dintre produsele sale are scopul de a diagnostica, trata sau vindeca orice boala.
GOJI SHOP

Pentru produse din Frunze de Goji va rugam sa vizitati magazinul nostru online.

SHARE THIS PAGE!

GOJILAND ROMANIA

Pentru o sanatate mai buna, pentru sanatatea Ta!