easy web maker

EFECTELE BENEFICE ALE FRUCTELOR DE GOJI

Un Superfood ce este o sursa excelenta de antioxidanti si nutrienti


Boabele de Goji au fost clasificate ca un Superfood din motive intemeiate, deoarece acestea contin:- 18 aminoacizi, inclusiv cele 8 esentiale

- Vitamina B-complex, A, C si E

- 21 de oligoelemente ce includ fier, cupru, zinc, magneziu, calciu, potasiu, precum seleniu si germaniu, doua elemente renumite pentru efectul lor anti-cancer

- 6 acizi grasi nesaturati esentiali, cum ar fi  like acidul alfa-linoleic si acid linoleic

- o varietate de fitochimicale si antioxidanti cum ar fi zeaxantina, beta-carotenul si alte carotenoide, licopena, cryptoxantina, luteina si xantofila  

- 8 polizaharide si 6 monozaharide

- fenoli cu proprietati antioxidante

- beta-sitosterol si alti fitosteroli ce sunt agenti anti-inflamatori ce scad colesterolul si au fost folosite pentru tratarea impotentei si largirea prostatei

Fructele Goji sunt o sursa abundenta de antioxidanti ce intaresc sistemul imunitar si protejeaza corpul de la inflamatie si lupta impotriva radicalilor liberi.
PROTEJEAZA OCHII


Boabele de goji protejeaza ochii de degenerarea maculara, cauza principala a orbirii, din aceasta cauza reprezinta un posibil tratament 

pentru aceasta boala si sunt beneficiale  vederii din cauza nivelelor inalte de antioxidanti ce opresc deteriorarea retinei datorita expunerii excesive la lumina UV si la alte forme de stres oxidativ.


Acest studiu a aratat ca suplimentarea zilnica cu goji berry pe timp de 90 de zile, creste nivelele de antioxidanti si zeaxantina din sange, precum protejeaza hipopigmentarea in persoane mai in varsta.Aceasta cercetare de suplementare umana arata ca zeaxantina este biodisponibila in boabele de goji intregi si ca un consum zilnic modest creste nivelele de zeaxantina din sange in mod remarcabil, oferind ajutor in mentinerea densitatii pigmentului macular.

.

Acest studiu sugereaza ca LBP (polizaharide Lycium barbarum) ar putea sa aiba un rol  neuroprotectiv in boli oculare.Doua studii ce demonstreaza ca goji berry ajuta sanatatea ochilor prin protejarea celulelor ganglionare retiniene, ceea ce inseamna ca antioxidantii din goji prezinta un tratament natural pentru glaucoma.Inca doua studii ce dovedesc efectele neuroprotectoare ale boabelor goji asupra celulelor retinei contra hipertensiei oculare.
PROTEJEAZA SI DETOXIFICA FICATUL


Conform medicinei traditionale orientale, boabele goji sunt o sursa buna pentru protejarea ficatului.


Studii in acest domeniu au demonstrat ca Betaina gasita in goji berry, dupa ingerare incepe productia de colina in ficat, ceea ce faciliteaza procesul de detoxificare. De asemenea intensifica memoria, incurajeaza cresterea muschilor, protejeaza ADN-ul.LBP (polizaharide Lycium barbarum) este efectiv in reducerea necrounflamatiei si stresului oxidativ indus de o toxina chimica, de aceea are mare potential pentru a fi folosit ca un supliment alimentar pentru preventia  bolilor hepatice.


O veste buna pentru cei carora le plac bauturile alcoolice -  Rezultatele acestui studiu sugereaza ca LBP-ul (polizaharide Lycium barbarum) este un agent de protejare a ficatului contra hepatotoxicitatii induse de ingerarea de etanol (alcool)PROTEJEAZA RINICHII


Boabele Goji sunt o sursa buna pentru agenti de protejare a rinichilor, ajuta la restabilirea vitalitatii si poate ajuta in scaparea de pietre la rinichi si in curatirea sangelui.LBP-ul (polizaharide Lycium barbarum) imbunatateste functia renala si atenueaza reactia inflamatorie in rinichi de iepuri diabetici. In plus efectul de preventie al LBP-ului este mai buna decat efectul de tratament.

STABILIZEAZA NIVELUL DE ZAHAR IN SANGE SI HIPERTENSIUNEA


Goji berry ajuta in controlul cantitatii de zahar ce ajunge in fluxul sanguin, ce previne maximele si minimele foarte incomode cauzate de probleme in echilibrarea nivelurilor de glucoza. Boabele de Goji manifesta efecte hipoglicemice significante si activitate de sensibilizare de inzulina prin cresterea raspunsului la glucoza. Combinat cu un regim alimentar sanatos, goji berry este un candidat bun  pentru un leac natural pentru tratamentul diabetului, fara efecte secundare si prezinta o modalitate usoara pentru cresterea sensitivitatii de inzulina. Goji berry este o alegere buna pentru cei care au probleme cu balansarea nivelului de glucoza in sange.


Un studiu ce demonstreaza efectele hipoglicemice  si hipolipidemice, precum activitatea antioxidanta in extractul de fructe Lycium barbarumUn alt studiu ce demonstreaza efectul hipoglicemic.Fructul de goji (Lycium barbarum) este capabil sa moduleze reorganizarea sistemului nervos central, amplificand schimbari adaptive pozitive ce imbunatatesc recuperarea functionala si promoveaza reinervarea selectiva pe un regim de fructoza ridicata in sobolani cu ranire de zdrobire neuronala.


Rezultatele pe acestui studiu uman ne indica efectele de protectie remarcabile ale LBP-ului in pacienti de diabet tip 2.


Rezultatele acestui studiu arata ca cresterea presiunii sangelui in sobolani hipertensivi poate fi prevenita cu un tratament de polizaharide Lycium barbarum (LBP) de 10%.
INTARESTE SISTEMUL IMUNITAR


Boabele Goji furnizeaza nivele extreme de antioxidanti (cum ar fi Vitamina A si C), ce constituie elementele de baza pentru intarirea sistemului imunitars, ce ajuta la combaterea racelilor, infectiilor bacteriene si virale, precum si boli neurodegenerative.


Acest studiu sugereaza ca LBP-ul (polizaharide Lycium barbarum) are un efect significant asupra greutatii tumoarelor si imbunatateste sistemul imunitar.Pentru a examina efectele sistematice ale L. barbarum asupra functiei imunitare, bunastarii generale si a protectiei, in acest studiu clinic cercetatorii au analizat efectele sucului de goji standardizat la 120 mL/zi, echivalent cu cel putin 150 g de fructe proaspete, cantitatea folosita in mod traditional, pe timp de 30 de zile intr-un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo pe 60 de persoane sanatoase mai in varsta (intre 55-72 de ani). Grupul a manifestat o crestere in bunastarea generala si o tendinta de crestere in memoria scurta  si focus intre pre- si post-interventie. In concluzie consumul de goji zilnic a imbunatatit numeroase raspunsuri imunologice  si senzatia subiecta a bunastarii generale fara reactii adverse.


Acest studiu a fost facut pe 50 de adulti sanatosi intre varsta 55 si 72 de ani. Rezultatele indica ca sucul de Goji a crescut eficacitatea antioxidanta in oameni prin stimularea de factori endogeni si sugereaza ca consumul de peste 30 de zile poate preveni sau reduce conditii asociate cu radicali liberi.MENTINE O PIELE SANATOASA


Goji berry este cea mai buna sursa de beta-caroten, ce ajuta in mentinerea unei pieli sanatoase si este un candidat important in tratamentul cancerului. Semintele de goji contin 6 acizi grasi nesaturati cum ar fi acidul alfa-linoleic si acidul linoleic.Acest studiu a demonstrat ca soareci ce au baut suc de goji (Lycium barbarum) de 5% au fost protejati de la daune daune de piele induse de radiatie UV si ofera protectie contra bolilor de piele. In plus, cercetatorii au descoperit ca 2 antioxidanti de piele endogene, hem oxigenaza-1 si metalotioneina sunt implicate in protectia fotoimunitara. Rezultatele sugereaza ca consumul de suc de goji asigura fotoprotectie aditionala pentru persoane susceptibile.
INTARESTE FERTILITATEA, TRATEAZA INFERTILITATEA SI PROTEJEAZA ORGANELE DE REPRODUCERE


Conform medicinei traditionale orientale din Tibet si China, consumul  de boabe de goji ste foarte beneficial sistemului de reproducere si sunt folosite pentru cresterea fertilitatii prin intarirea vitalitatii spermatozoidelor, precum si numarul lor. Din cauza aspectului "yin", goji berry este de asemenea folosi tratarea infertilitatii in femei cu insuficienta ovariana prematura si incapacitatea pentru ovulatie normala.Acest experiment pe sobolani arata ca goji berry protejeaza impotriva leziunilor ale tesutului testicular indus de expunere la caldura, creste activitatea antioxidanta a dismutazei superoxid in sistemul de reproducere, creste nivelurile de hormoni sexuali si protejeaza celulele testiculare impotriva deteriorarii oxidative ale ADN-ului, ceea ce confirma revendicarile medicinei traditionale orientale de a trata infertilitatea si prezinta evidenta stiintifica pentru motivul utilizarii acestuia pe o scala larga pe timp de milenii pentru tratarea infertilitatii masculare in China.


In acest studiu cercetatorii au iradiat testicule de sobolani cu Cobalt radioactiv, destrugand abilitatea lor de reproducere, dupa ce au fost tratate cu LBP (polizaharide Lycium barbarum) care a avut un efect protectiv significant impotriva vatamarilor si au realizat o recuperare aproape completa cu tratamentul de LBP! Destul de uimitor!


Un alt studiu pe sobolani ce demonstreaza efectul pro-sexual al LBP-ului pe sobolani normali si inhibati sexual si a aratat ca LBP-ul poate modula  comportamentul sexual prin regularea neurogenezei.STIMULEAZA CRESTEREA NIVELULUI DE  ENERGIE SI IMBUNATATESTE STAREA DE SPIRIT

Acesta a fost primul studiu facut pe oameni in afara Chinei, ce a examinat efectele consumarii de goji berry, in forma de suc standardizat. Aceste rezultate indica in mod clar ca consumul de suc de goji berry pe timp de 14 zile creste senzatia subiectiva a bunastarii generale si creste nivelul de energie si imbunatateste perfomanta neurologica/psihologica, precum si functia gastrointestinala, confirmand mai multe revendicari ale medicinei traditionale orientale de a creste nivelul de energie, starea de spirit si sanatatea digestiva, de data aceasta in subiecte umane.


Lycium barbarum Fruit (Goji) Attenuates the Adrenal Steroid Response to an Exercise Challenge and the Feeling of Tiredness: A Randomized, Double-blind, Placebo-controlled Human Clinical Study 

Inca un studiu uman ce arata ca consumul de Lycium barbarum atenueaza raspunsul steroidal suprarenal  si reduce senzatia de oboseala


Administrarea de polizaharide de Lycium barbarum poate sa reduca in mod significant stresul oxidativ indus de exercitiu obositor.


Acest studiu a demonstrat ca polizaharidele au intensificat performanta muschilor in mod significant, permitand muschilor sa recupereze mai repede dupa activitati intense si de a performa mai bine.
IMBUNATATESTE MEMORIA, SANATATEA MENTALA, RECUPERAREA POST-TRAUMATICA

In acest studiu sobolanii au fost tratati cu scopolamina (o substanta ce sterge complet memoria scurta  pe timp cat subiectul este sub influenta acestuia) si a aratat ca zaharidele gasite in goji au reversat efectele scopolaminei prin proprietatile ei antioxidante, a protejat neuronii nou-nascuti si a protejat deteriorarea memoriei de lucru.


Acest studiu a demonstrat ca tratamentul de LBP poate sa imbunatateasca in mod efectiv deficitul cognitiv traumatic indus de stres intens (stres post-traumatic) si poate fi folositor in recuperarea cognitiva intrusiva legata de memorie. 
MARESTE RATA METABOLISMULUI SI AJUTA LA SLABIRE


Acest studiu a demonstrat ca consumul de Lycium barbarum mareste rata metabolica si reduce circumferenta taliei, relativ la subiecte de control tratate cu placebo.EFECTE ANTI-IMBATRANIRE

.

NEUROPROTECTIE, BOALA ALZHEIMER

.

Acest studiu a demonstrat efectele extractului de goji (Lycium barbarum) pe boala Alzheimer. Un alt studiu ce demonstreaza ca LBP-ul din goji este un pontential agent neuroprotectiv contra boala Alzheimer.Polysaccharides from wolfberry antagonizes glutamate excitotoxicity in rat cortical neurons

Doua studii din Jurnalul de boala Alzheimer din SUA, ce demonstreaza efectul neuroprotectiv impotriva bolii Alzheimer.
Rezultatele acestui studiu sugereaza ca goji berry ne prezinta cu o metoda noua in tratamentul bolilor neurodegenerative. 
PROTEJEAZA CONTRA RADIATIEI NUCLEARE

LBP (polizaharide Lycium barbarum) a demonstrat un efect protectiv pe maduva osoasa contra radiatiei nucleare si deteriorarii oxidative.
Studiu mentionat mai sus ce demonstreaza efectul protectiv al LBP-ului contra deteriorarii cauzate de radiatii.
PREVINE SI CANCERUL?? CERUL ESTE LIMITA! 

Dintre antioxidantii prezenti in goji berry, carotenoidele, cum ar fi zeaxantina si precursori ale vitaminei C sunt cele mai cercetate. Datorita nivelelor inalte de acesti compusi, goji berry este renumit in lupta importiva celulelor canceroase si impotriva tumoarelor, decreste nivelurile de citokine inflamatorii si detoxifica organismul.

Polizaharidele Lycium barbarum (LBP) induc apoptoza in celule testiculare umane canceroase si impiedica cresterea cancerului de prostata intr-un model de soarece xenogrefa de celule de prostata umana canceroase 


Acesta este unul din primele studii ce se concentreaza asupra intreruperii ciclului celular indus de LBP in celule canceroase de colon uman. Rezultatele sugereaza ca LBP-ul este un candidat de agent anticancer. Rezultatele acestui studiu sugereaza ca fructul goji (Lycium barbarum) poate fi un suplement alimentar si un agent anticancer folosit la prevenirea si tratarea cancerului cervical.

.

Acest studiu sugereaza ca LBP-ul are un efect significant asupra tumoarelor si imbunatateste sistemul imunitar.


Rezultatele sugereaza ca LBP-ul induce raspunsuri imunitare si posedeaza eficacitate terapeutica potentiala in tratamentul anticancer.

.

In acest studiu 79 de pacienti cu cancer au fost tratati cu LAK/IL-2 in combinatie cu polizaharide Lycium barbarum (LBP). Rezultatele initiale din 75 de pacienti evaluabili au indicat regresie obiectiva de cancer in pacienti cu melanom malign, carcinom cu celule renale, carcinom colorectal, cancer pulmonar, carcinomul nazofaringian, hidrotoraxul maligne. Rezultatele indica ca LBP-ul se poate utiliza ca un adjuvant in bioterapia de cancer. 


Efecte radiosensizibilizatoare (de a devenii mai sensibil la tratament de radiatii) ale LBP-ului au fost observate in soareci cu cancer de plamani.Activitate anti cancer ale tincturii alcoolice de Goji berry a fost raportata  pe celule de cancer mamar uman. Activitatea anti cancer si lipsa toxicitatii asupra celulelor normale indica potentialul chemopreventiv al Goji berry-ului in tratamentul de cancer mamar.


Rezultatele acestui studiu au aratat ca LBP-ul poate fi administrat ca un potential agent chemoterapeutic pentru tratarea cancerului.


Ingredientele active din goji berry, polizaharidele Lycium barbarum (LBP), scopoletina si 2-O-β-D-glucopiranozil-L-ascorbic (AA-2βG) au fost dovedite sa aiba un efect apoptotic si antiproliferativ asupra celulelor canceroase si in plus LBP-ul contribuie la efectele imunomodulatoare si intensifica efectele altor terapii anti cancer. 
ACT DE RENUNTARE: Pagina de mai sus este doar o colectie de link-uri la studii medicale sau farmaceutice ce au fost efectuate pe planta goji, Gojiland Fruct SRL nu sustine ca niciunul dintre produsele sale are scopul de a diagnostica, trata sau vindeca orice boala.GOJI SHOP

Pentru a cumpara Produse din Fructe de Goji va rugam sa vizitati magazinul nostru online.

SHARE THIS PAGE!

GOJILAND ROMANIA

Pentru o sanatate mai buna, pentru sanatatea Ta!