online site builder

CE ESTE GOJI?

Legenda straveche vs. Cercetare Stiintifica

Ce este Goji?

Obtine faptele

Noi suntem convinsi ca planta goji este un dar pentru omenire de la Mama Natura! Este un arbust agatator ce produce boabe rosii delicioase si este o planta nativa in Tibet, China, Nepal si Mongolia, care a fost folosita pe timp de mai mult de 2000 de ani in medicina traditionala in aceste regiuni, dar si in bucatarie, o tendinta ce este din ce in ce mai populara si in occident.

Cele doua tipuri principale a plantei Goji sunt "Lycium barbarum" si "Lycium chinense", dar peste 70 de tipuri diferite se pot gasi prin lume, multe dintre ele native to Europa. Apartine de familia Solanaceae ce include rosiile, vinetele, ardeiul si cartofii. Boabele au un gust dulce si acru, un amestec intre cirese si merisoare.

Traind viata noastra zi de zi intr-un mediu aglomerat, stresant si poluat, avem tendinta sa uitam sa ne reaprovizionam corpul cu vitamine si nutrienti esentiali. Din fericire mai recent, o schimbare masiva in constiinta umana a inceput sa ia loc, cu privire la aproape toate aspectele vietii noastre, multi oameni au inceput sa fie mult mai concentrati asupra sanatatii lor si a nutritiei adecvate.LEGENDA STRAVECHE vs.
CERCETARI STIINTIFICE

Revendicari din Medicina Traditionala Orientala verificate de Cercetari Stiintifice Occidentale


Boabele Goji sunt folosite in medicina traditionala orientala pentru tratarea ficatului, ochilor, rinichilor, durerilor de cap, hipertensiunei, dureri a partii inferioare a spatelui si a infertilitatii.

Cu toate ca diferitele medicine traditionale orientale sunt metode ce s-au dovedit sa fie de succes pe timp de milenii si sincer credem ca avem mult de invatat din acestea, din punct de vedere medicala occidentala, acestea sunt doar dovezi anecdotice ce trebuie verificate prin cercetari, deoarece nu exista suficiente date stiintifice documentate pentru sustinerea acestor afirmatii, fiindca constientizarea boabelor Goji este relativ noua pentru lumea occidentala.


Cu toate ca pe un timp indelungat nu au fost disponibile prea multe cercetari referitoare la efectele plantei Goji (in majoritate din China), din fericire azi un numar tot mai mare de cercetatori de la universitati renumite din Europa si America de Nord, efectueaza experimente si cercetari, ajungand la rezultate foarte promitatoare in tratarea a unei game largi de boli.


Oare planta Goji va vindeca cu adevarat oricare dintre bolile pe care medicina traditionala de est pretinde a le vindeca? Nu putem ști sigur până când cercetările nu vor fi finalizate de cercetători.


DAR ceea ce stim cu siguranta este ca fructele si frunzele de Goji sunt pline de antioxidanti, vitamine, minerale, acizi grasi nesaturati, mono si polizaharide si o multitudine de compusi fenolici si flavonoide. Se poate vedea imediat de ce planta Goji si-a dobandit reputatia de Superfood, cu calitati neegalate de orice alte fructe disponibile pe piata.


Incetul cu incetul lumea din occident incepe sa inteleaga acest lucru, ceea ce este probabil cauza ca boabele de goji devin din ce in ce mai cautate, devenind o parte a regimului alimentar zilnic a multor oameni.


NIMIC NU E RISIPIT

Toate partile plantei goji au proprietati medicinale diferite si au fost folosite pe timp de milenii in Medicina Orientala Traditionala


Cu toate ca boabele sunt cele mai bine cunoscute pentru efectele lor benefice, dorim sa atragem atentia ca in medicina traditionala orientala toate partile plantei sunt folosite pentru efectele benefice diferite, inclusiv frunzele, mugurii, radacinile si binenteles fructele. Sa ne uitam la cercetarile stiintifice facute pana acum:

Frunze de Goji

Efect Antioxidant, Antibacterian, Anti-inflamator

Frunzele de goji au un efect antioxidant, antibacterian si anti-inflamator

Fructe de Goji

Un Superfood excelent

21 de minerale, 18 aminoacizi, 6 acizi grasi nesaturati, 8 polisaharide, Vitamina A, B, C si E, antioxidanti cum ar fi  beta caroten si zeaxantina

Radacini de Goji

Efecte benefice adaugate

Protejeaza ficatul si sistemul gastro-intestinal, antiinflamator, anti-ulcerogen, antifungic

GOJI SHOP

Pentru a cumpara Produse de Goji va rugam sa vizitati magazinul nostru online.

SHARE THIS PAGE!

GOJILAND ROMANIA

Pentru o sanatate mai buna, pentru sanatatea Ta!